Erzincan İliç’teki maden göçüğü olayında 6 tutuklama talebi! 2 şüpheli serbest

[ad_1]

Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 9 işçiden 3’ünün, “manganez ocağı”nda olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

İlçeye bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında 13 Şubatta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları, 4. gününde devam ediyor.

Ekiplerin izlediği güvenlik kamerası görüntüleri sonucu çalışma yapılan bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi.

Maden sahasında toprak kaymasının ilk yaşandığı yığın liç alanının arka kısmındaki “manganez ocağı” bölümü de çalışmalarda metal yoğunluğu belirlenen noktaların arasında bulunuyor.

Olay anında bu bölgedeki yol üzerinde hareket halinde olan iki aracın, toprak kaymasının etkisiyle yığın liç alanının arka bölümünde yer alan “manganez ocağı”na düştüğü değerlendiriliyor.

Derin bir oyuk halinde ve toprak kaymasını önlemek için “şev” yapılan bu ocakta araçlara ait bazı parçalar da bulundu.

İzlenen güvenlik kamerası görüntüleri ve bulgulardan yola çıkan ekipler, kayıp 3 işçi ile 2 aracın bu noktada olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün yaptığı açıklamada, “9 kardeşimizi arıyoruz. Bu arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, işçilerimizin 3ünün bir lokasyonda, 6sının diğer bir lokasyonda olduğunu tespit ettik.” ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN BAYRAKTAR’DAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada, “9 kardeşimizi arıyoruz. Bu arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, işçilerimizin 3’ünün bir lokasyonda, 6’sının diğer bir lokasyonda olduğunu tespit ettik.” ifadelerini kullandı.

SİYANÜR TESTLERİ SÜRÜYOR

Bölgede siyanür tehlikesi nedeniyle sürekli olarak ölçümler yapıldığını söyleyen Bakan Bayraktar, şu ana kadar kirlilik tespit edilmediğini söyledi ve “Halk sağlığını veya orada çalışan personeli tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir.” dedi.

İKİNCİ FAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bölgede ikinci faz çalışmalarının başladığını duyurdu. Bayraktar, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

13 Şubat’ta yaşanan elim kazanın hemen ardından geldiğimiz Erzincan İliç’teki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AFAD ve kurumlarımızla gerçekleştirdiğimiz koordinasyon toplantımızın ardından sahada kapsamlı incelemelerde bulunduk. Bu akşam itibarıyla kayan toprağın tahliyesi, su alanlarının korunması için ilave tedbirlerin devreye alınması yönünde ikinci faz çalışmalarını başlattık.

6 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA TALEBİ

AA’nın haberine göre, Erzincan’ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin gözaltına alınan, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İliç’teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan Kanadalı J.R.G’nin yanı sıra A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K’nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İliç Adliyesi’ne götürüldü.

Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan zanlılardan aralarında J.R.G’nin de yer aldığı 6’sı tutuklanmaları, 2’si ise haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Bu kişilerin sulh ceza hakimliğindeki işlemleri sürüyor.

[ad_2]

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*